RSS

Nuffnang

borak kosong

sumber :-

borak kosong


Awas bila mendekati pelajar cun ini

Posted: 15 Apr 2014 09:00 PM PDT

Para lelaki hendaknya harus berhati-hati apabila cuba mendekati gadis cantik ini kerana selain boleh membuat mata tidak berkedip juga boleh dibuat  KO.

Tran Thi Kim Ngan
Selain menjadi petinju profesional, dia juga mapan menjadi model

Tran Thi Kim Ngan
Tran Thi Kim Ngan saat sedang bersiap berlatih rutin di gymnasium sekaligus sasana

Tran Thi Kim Ngan, demikian nama gadis cantik asal Vietnam kelahiran 31 Julai 1997 ini merupakan seorang petinju profesional yang telah berlatih tinju selama 10 tahun.

Tran Thi Kim Ngan


Tran Thi Kim Ngan
Sosoknya yang manis dan menarik ini membuat banyak orang tak menyangka bahwa ia merupakan juara nasional tinju

Hebatnya lagi, dia memenangkan Kejuaraan Nasional Tinju saat masih berstatus atlet renang dan aerobik. Ia pun pernah memenangkan kejuaraan nasional renang dan aerobik pula sebelum mantap berputar haluan ke kickboxing.

Tran Thi Kim Ngan
Seperti remaja putri umumnya, ia kerap memposting foto seksi  di Instagram. Dan ini salah satu fotonya yang terhitung normal di Instagramnya

Tran Thi Kim Ngan
Ia masih berstatus pelajar SMA. Ini salah satu fotonya dalam kegiatannya di sekolah

Kim Ngan yang masih berstatus pelajar SMA ini membuat jutaan lelaki di negaranya terpesona dan tergila-gila akan kecantikan dan keberingasannya saat berlaga diatas ring.

Tran Thi Kim Ngan
Tran Thi Kim Ngan dalam sebuah casting pemotretan saat dirinya belum setenar sekarang. Cantik kan?

Ia pun tak pelak menjadi gula-gula di dunia entertainment Vietnam disamping Elly Tran Ha. Selain menjadi atlet tinju kini ia pun mapan sebagai salahs atu model papan atas Vietnam.

Tran Thi Kim Ngan
Kecantikan dan kemolekannya membuat para lelaki mengidolakannya

Benar-benar sebuah paduan yang luar biasa antara kecantikan, kemolekan dan kekuatan.
(Instagram, facebook, Baomoi, HotVTeen.vn)

Biar anak mati kerana asyik main Internet

Posted: 15 Apr 2014 05:00 PM PDT

Seoul: Polis Korea Selatan semalam menahan seorang lelaki yang didakwa membiarkan bayi lelakinya mati kebuluran selepas dia menghabiskan masanya di kafe Internet.
Kes itu dijangka menyemarakkan lagi perdebatan yang berterusan mengenai ketagihan bermain permainan atas talian di negara itu.

Polis berkata, Chung, 22 ditahan semalam selepas mayat reput milik bayi berusia dua tahun itu dijumpai di dalam plastik sampah berdekatan bandar Daegu, tenggara negara itu.
Kes itu mendapat liputan meluas media apabila stesen televisyen menyiarkan rakaman CCTV menunjukkan Chung di dalam lif di apartmennya, membetulkan rambut dengan sebelah tangan depan cermin, sambil sebelah tangan lagi memegang plastik sampah disyaki mengandungi mayat anaknya.

Hujung Februari lalu, isteri Chung mula bekerja di sebuah kilang yang jauh dari bandar Seoul dan meninggalkan anaknya dalam jagaan suaminya, penganggur, dan mempunyai rekod jenayah, kata polis.

Dia menghabiskan masa bermain permainan Internet dan hanya pulang ke rumah selepas dua hingga tiga hari untuk memberi anaknya makan. - Agensi
sumber : mymetro

Fenomena gadis remaja di China mempamerkan fotonya dengan pembalut wanita

Posted: 14 Apr 2014 10:00 PM PDT

Fenomena gadis remaja di China mempamerkan fotonya dengan pembalut wanita.

cabe-cabean di china
Mereka tidak malu-malu berpose seperti ini

Mungkin mereka sedang bermaksud menunjukkan bahwa diri mereka sudah dewasa karena sudah mendapatkan menstruasi. Faktor inilah yang menjadi benang merah munculnya fenomena cabe-cabean, karena begitu seorang gadis sudah mendapatkan menstruasi, maka saat itu pula ia sudah mempunyai hasrat terhadap lawan jenis.

Cabe-cabean di China
sungguh mengkhawatirkan tingkah laku remaja putri zaman sekarang

Pada era tahun 1980-an, seorang gadis baru mendapatkan menstruasi pertamanya ketika berusia 16-18 tahun, kini gadis yang duduk di Sekolah Dasar pun sudah mendapatkan menstruasi.

cabe-cabean di China
Gambar-gambar remaja putri seperti ini banyak beredar di China dan memicu keprihatinan moral masyarakat sana

Dan gambar-gambar yang diup load di jejaring sosial Weibo ini menjadi pemberitaan hangat di China. Topik ini memicu keprihatinan dan kecaman di  China dan membuat resah para orangtua. Sungguh bahaya!
(Weibo/istimewa)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 ulasan:

Catat Ulasan

Categories