RSS

Nuffnang

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Portal Tonton Siar Komedi Lucu Stand Up

Posted: 09 May 2014 07:57 PM PDT

Media Prima Digital (MPD), Kumpulan Media Digital No. 1 di Malaysia kini menawarkan sebuah lagi siri original Tonton menerusi penampilan 14 pelawak terkenal dengan jenaka paling kelakar di atas satu pentas. Merupakan sebuah program lawak ulung untuk platform atas talian, 'Stand Up' melopori rangkaian komedi tempatan yang dipersembahkan secara santai dan bersahaja dengan elemen gelak tawa namun masih mengekalkan kualiti hiburan berjenaka. Budiey pun rasa nak tonton 14 pelawak terkenal dengan jenaka pecah perut bakal menghiburkan anda di Tonton!

Zulin Aziz Sherry Alhaddad

Antara 14 pelawak terkenal yang ditampilkan termasuk Jonathan Atherton, Papi Zak, Andrew Netto, Joanne Kam, Dr. Jason, Kavin Jay, Sherry Alhadad, Zulin Aziz, Rizal Van Geyzel dan ramai lagi. 'Stand Up' mula ke udara pada 6 Mei, menerusi 54 klip eksklusif setiap hari Selasa sehingga Jumaat dan 8 episod penuh berdurasi 15 minit yang akan diterbitkan 2 kali seminggu sepanjang bulan Mei di Tonton (www.tonton.com.my) selain akses di laman khas 'Stand Up'. Layari: www.tonton.com.my/standup

TARIKH TAYANGAN: 6 MEI 2014 – 30 MEI 2014
MASA: 12 TGH HARI
BILANGAN EPISOD: 8 EPISOD PENUH & 54 KLIP
DURASI: 15 MINIT (EPISOD PENUH) & 1 – 3 MINIT (KLIP)
GENRE: KOMEDI
BAHASA: BAHASA MALAYSIA & INGGERIS
TERBITAN: PRIMEWORKS STUDIO SDN BHD

Ketahui realiti kehidupan dan perjalanan karier di sebalik aura glamor serta jenaka yang sering ditampilkan oleh para pelawak dalam temubual secara kasual menerusi klip eksklusif ini. Manakala dalam klip 'Wit-a-Minute', penonton berpeluang menimba tips berguna daripada para pelawak dalam menghasilkan jenaka hebat selain etika dalam melakukan sesuatu persembahan komedi secara santai dan bersahaja.

Shahida Azad Jamaluddin, Pengurus Jenama Tonton dan Platform Digital Rangkaian TV berkata:

"Kami tidak sabar untuk mengumumkan tayangan siri kali ini dan berharap penonton turut menikmati keseronokan komedi ini secara santai di mana sahaja mereka berada. Kami akan terus berkerja keras menghasilkan lebih banyak program hiburan terbaik untuk para penonton. Walaupun mengetahui kebanyakan penonton begitu menggemari drama percintaan dan program hiburan, kami mahu tampilkan kelainan dalam penghasilan kandungan menerusi transisi komedi setelah melihat kejayaan siri drama original sebelum ini seperti Autumn Di Hatiku Musim 1 & 2 serta Dan Calonnya Adalah."

Dengan kehadiran penonton memenuhi rakaman dalam set kabaret, 'Stand Up' menawarkan intimasi dan kaitan komedi yang jitu di antara pelawak dan penonton. Pastinya anda bakal bergelak tawa dalam hiburan komedi melupakan seketika tekanan kerja seharian. Ceriakan hidup anda sambil menghayati jenaka terhebat.

Jangan tunggu lagi, layari www.tonton.com.my hari ini menerusi komputer atau peranti pintar (iOS dan Android) untuk mendaftar dan terus menonton! Pendaftaran adalah PERCUMA. Untuk maklumat lanjut mengenai Tonton 'Stand Up', layari www.tonton.com.my/standup.

Senarai lengkap pelawak:

1. Papi Zak
2. Keren Bala Devon
3. Sulaiman Azmil
4. Shamaine Othman
5. Kavin Jay
6. Brian Tan
7. Joanne Kam
8. Rizal Van Geyzel
9. Jinx Yeo
10. Andrew Netto
11. Dr. Jason
12. Jonathan Atherton
13. Sherry Alhadad
14. Zulin Aziz

Jadual Tayangan:

TARIKH MAKLUMAT
Bermula 7 Mei 2014Setiap Rabu dan Jumaat (12 tengah hari)
  • 8 episod x 15 minit (Episod Penuh)
  • 8 klip x 1 minit (Wit-A-Minute)
Bermula 6 Mei 2014Selasa sehingga Jumaat (12 tengah hari)
  • 15 klip x 2 – 3 minit (Profil)
  • 31 klip x 2 – 3 minit (Klip Komedi)

Maklumat lanjut tayangan di http://apps.tonton.com.my/standup/schedule.html

Zulin Aziz Sherry Alhaddad

Komen via Facebook

Komen

Album Baru Wali Band Berkonsep Dangdut Koplo

Posted: 09 May 2014 02:14 AM PDT

Seni adalah sebuah pekerjaan yang dinamis. Begitu pula dengan musik. Konsep ini tampaknya dipahami betul oleh band WALI. Tak salah jika kemudian lewat album ke-4 mereka yang bertajuk "Doain Ya Penonton", WALI banyak menampilkan konsep musik dangdut koplo. Mereka menyebut hal tersebut sebagai sebuah upaya kearifan lokal. Album dengan single jagoan "Jamin Rasaku" ini, diperkenalkan perdana di dua negara, Malaysia dan Singapura dalam awal Mei 2014.

wali band

Lagu "Jamin Rasaku" tak berbeda dari lagu-lagu WALI yang masih mengedepankan kekuatan lirik dan musik sederhana. Mengingat dalam album ini WALI mulai melengkapi repertoar musik mereka dengan aksen dangdut, maka lagu "Jamin Rasaku" sengaja dimajukan sebagai single perdana agar terasa ada benang merah dengan album-album WALI sebelumnya. Album ini berisi 11 lagu, yakni "Indonesia Juara", "Jamin Rasaku", "Serpihan Hatiku", "Junet", "Ada Gajah Dibalik Batu", "Doain Ya Penonton", "Ditinggal Kawin", "Obat Perkasa", Cinta Diujung Nafas", "Kalau Masih Bisa Memilih", dan "Kamu Masih Manusia".

Setidaknya ada 2 lagu dalam album ini yang disajikan WALI dengan gaya dangdut koplo, yakni "Ada Gajah Dibalik Batu" dan "Doain Ya Penonton". Dangdutan ala WALI ini, tentu saja tidak lepas dari pasar musik Indonesia yang memang tengah menggandrungi dangdut. Apoy dan rekan-rekannya berharap, lagu dangdut yang mereka ciptakan, nantinya dapat dinikmati di negara-negara jiran yang menggemari band asal Ciputat, Tangerang, Banten ini.

"Makanya kami sebut ini kearifan lokal. Kalau lagu-lagu WALI digemari di negara-negara tetangga, kami ingin mereka juga menyukai lagu-lagu dangdut yang WALI mainkan," kata Apoy, gitaris WALI.

Selama penggarapan album ini, WALI juga banyak berkonsultasi dengan Para WALI (sebutan untuk penggemar fanatik WALI) di Malaysia, Singapura, Brunei Darussalam, Hong Kong dan Taiwan. Mereka merasa perlu menyesuaikan tata bahasa agar dapat membuat lirik-lirik yang mudah dimengerti di Indonesia juga negara-negara jiran.

Yang tak kalah menarik dari album ini adalah judul albumnya yang terkesan tak lazim. Coba bandingkan dengan judul-judul album yang pernah mereka telurkan sebagai berikut; "Orang Bilang" (2008), "Cari Jodoh" (2009), "Ingat Sholawat" (religi) (2009), "Aku Bukan Bang Toyib" (2011), dan "3 in 1" (2012). Judul album "Doain Ya Penonton" yang juga menjadi salah satu nomor di album ini, menjadi semacam penghormatan WALI yang tidak pernah berhenti kepada para penggemar mereka.

"Intinya, kami ini bukan apa-apa tanpa penonton atau penikmat musik WALI. Untuk itu, kami minta didoain –  Apoy.

Hingga saat ini, WALI masih menjadi satu di antara sedikit band yang mampu terus menggeliat serta memberi gairah bagi penggemarnya yang tersebar luas di Indonesia dan beberapa negeri jiran. Lagu-lagu WALI sangat kental dengan semangat kebajikan. Sebelumnya, band yang diawaki oleh Apoy (gitar), Faank (vokal), Tomi (drum) dan Ovie (keyboard) ini telah merilis 3 album regular, 1 album religi dan 1 album the best. Dalam perjalanan kariernya, para personil WALI juga sempat terlibat dalam pembuatan film Baik-Baik Sayang (2011), dan menjadi bintang ilan untuk sejumlah produk. Inilah salah satu profil band besar dan sukses sepanjang 15 tahun berkiprah di dunia musik. (PR)

Komen via Facebook

Komen

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 ulasan:

Catat Ulasan

Categories