RSS

Nuffnang

Halaman Gambar Menarik, Pelik, Artis Panas & Macam-Macam Lagi!

sumber :-

Halaman Gambar Menarik, Pelik, Artis Panas & Macam-Macam Lagi!


JOM JOIN 1whp

Posted: 18 Sep 2014 06:45 PM PDT

Nak extra income ? Hanya manfaatkan penggunaan internet untuk menjana side income .Terbuka untuk semua peringkat umur . Modal hanya RM 55 sahaja sekali seumur hidup . Kerja kita senang je hanya "promote'' iklan 1whp di semua laman sosial  MUDAH KAN ? 1whp ni dijamin HALAL dan berdaftar dengan SSM. Jangan risau tiada penipuan  . Kalau nk tanya lebih lanjut wechat / whatsapp saya  ataupun boleh chat saya kat fb ni 
Whatsapp = 0126559147
Wechat = fira-4

LIHAT !! MEREKA DAH BERJAYA 
ANDA BILA LAGI ???
Tolong Menolong

Posted: 18 Sep 2014 05:35 PM PDT


Selamat sejahtera...

TOLONG JANGAN DELETE EMAIL INI DAHULU… SAYA RAYU ANDA SUPAYA BACA DAHULU

Dengan RM10.00 boleh jadi JUTAWAN ... Baca dan fahamkan

KEPADA PEMEGANG-PEMEGANG AKAUN BANK DI MALAYSIA, BERTINDAK SEGERA...

Ini pasti tak merugikan anda. percayalah. Untuk anda semua, sila luangkan sedikit masa membaca kandungan risalah ini. Mudah-mudahan dibuka pintu hati untuk mencuba.

MARI MEMANFAATKAN PENGUNAAN MAYBANK, MAYBANK2U.COM , CIMB, BSN, EON BANK, HONG LEONG BANK, TABUNG HAJI, HONG LEONG BANK, RHB BANK, BANK ISLAM

ATAU APA SAHAJA..

DALAM USAHA UNTUK MENAMBAHKAN PENDAPATAN.

DARI RM10.00 ANDA BOLEH MENJADIKANNYA RM10,000 MAHUPUN SEJUTA.

JIKA KITA SAMA-SAMA JUJUR DAN IKHLAS, IANYA TIDAK MUSTAHIL.

Anda yang budiman, sebelum anda menganggap risalah ini tidak munasabah, saya cadangkan supaya anda membacanya terlebih dahulu.

Selamat datang ke Plan Marketing Dan Kewangan Terhebat dengan bermodalkan RM10.00 sahaja. Tidak kira apa status, keturunan, umur dan warganegara, anda berpeluang merebut pendapatan yang lumayan ini.

Wang akan mengalir masuk walaupun ke akaun bank anda walaupun anda sedang tidur!

Percayalah. Sebulan yang lalu, saya sedang melayari news groups seperti anda sekarang ini dan menjumpai risalah seperti ini yang mengajak saya melabur RM10.00 untuk mendapatkan pulangan beribu ringgit!! Mula-mula saya tidak percaya. Ini tak lain tak bukan mesti bertujuan hendak mengenakan orang sahaja....!! Tetapi seperti kebanyakan orang, saya tertanya-tanya, jadi saya terus membaca risalah itu. Risalah itu menyatakan bahawa hantar RM2.00 kepada 5 Nama dan Alamat yang disertakan di dalam risalah tersebut. Anda kemudian diminta meletakkan Nama dan Alamat anda pada tempat Peserta 5 dan membuang Nama Peserta 1 dan kemudian poskan risalah itu sekurang-kurangnya ke 200 newsgroup (terdapat beribu2 newsgroup di internet jika anda rajin surfing).

Selepas saya meminta pandangan beberapa orang rakan dan memikirkan semula risiko yang ada, saya membuat keputusan untuk mencubanya. Tiada apa yang merugikan saya kecuali RM10.00 kan?

CUBA TEKA APA YANG BERLAKU!!! Dalam tempoh 7 hari, akaun saya mula dipenuhi WANG!!! Saya betul-betul terkejut .

Saya ingat ia akan berhenti masuk pada bila-bila masa sahaja tetapi wang itu tetap datang. Saya memperolehi RM240, 226.00 dalam tempoh 35 hari sahaja!!!

Sangat berbaloi dengan pelaburan RM10.00 !!

WANG DATANG SENDIRI KE DALAM AKAUN BANK SAYA!!! Logik Ke???

OK. Saya akan terangkan macam mana ianya berfungsi dan yang lebih penting kenapa ia berfungsi sebegitu.

Yang penting, anda cetak risalah ini SEKARANG untuk memudahkan anda mendapatkan semua langkah-langkah yang diperlukan. Saya pasti, jika anda mengikuti langkah-langkah yang telah diatur dalam risalah ini, anda akan mula membuat duit dalam masa 7 hari lagi. Anggaplah program ini sebagai satu peluang keemasan yang mampu meningkatkan taraf ekonomi anda. Tahukah anda bahawa cara ini telah dipraktikkan oleh berjuta-juta orang di seluruh dunia bagi memungut derma dan mengumpul modal perniagaan.

Percayalah! Dalam masa 40 - 60 hari anda akan memperolehi sebanyak RM1,627,230.00 tanpa penat. Kalau tak percaya, apa kata anda mencubanya dahulu!

Program ini dicipta setelah dibuat penelitian dan kajian terperinci ke atas program-program yang ada di Negara-negara maju dan ianya telah diringkaskan seberapa yang boleh bagi memudahkan usaha para peserta. Jumlah RM1,627,230 atau apapun jumlah yang anda inginkan sudah tidak mustahil lagi. Pokok pangkalnya, anda bertindaklan dari SEKARANG. Gembelingkan usaha ke arahnya dengan penuh keyakinan dan kesungguhan. BACA DAN FAHAMKAN arahan sebelum menyertainya supaya tidak berlaku penganiayaan kepada peserta lain secara tidak sengaja.

BAGAIMANA CARANYA???

LANGKAH 1:

Pertama sekali anda dikehendaki menghulurkan sumbangan RM2.00 sahaja kepada setiap peserta. Seterusnya, bank-in kepada setiap nama dan nombor peserta yang terdapat pada Senarai Nama Peserta.

Anda juga boleh transfer terus guna online (Internet Banking)

Transfer to 3rd party, Interbank atau guna ATM mesin (transfer @ deposit.)

LANGKAH 2:

Setelah setiap peserta menerima sumbangan daripada anda, maka gugurkan nama dan nombor akaun Peserta 1 daripada senarai itu.

Anjakkan nama Peserta 2 ke ruang Peserta 1, Peserta 3 ke ruang Peserta 2, Peserta 4 ke ruang Peserta 3, Peserta 5 ke ruang Peserta 4 dan masukkan nama & nombor akaun anda pada ruang Peserta 5 yangg telah dikosongkan tadi,

Pastikan senarai nama dan nombor akaun baru itu berada dlm kedudukan yang betul dan pastikan juga ianya tepat bagi memastikan tidak berlaku sebarang penganiayaan kepada peserta lain.

LANGKAH 3:

Kemudian, poskan risalah ini (boleh dibuat pengubahsuaian jika perlu) ke sekurang-kurangnya 200 news group yang terdapat di internet seperti laman-laman web diskusi, forum dan message board.

LANGKAH 4:

Kemudian, tunggulah giliran anda dengan sabar (biasanya 40-50 hari utk ganjaran yang lebih besar) untuk mencapai matlamat ini bilamana wang kiriman drpd peserta2 lain yg menyertai program ini akan anda terima. Semakin ramai yg menyertai program ini, maka semakin berkembanglah kedudukan anda.

Sila lihat carta sebagai rujukan (andaian 15 peserta menyertai setiap peringkat, dan setiap seorang menjana 15 lagi peserta).


CARA PENGIRAAN:

Peserta 1

15 peserta x (15) x (15) x (15) x (15) x RM2.00 = RM1,518,750. 00
Peserta 2

15 peserta x (15) x (15) x (15) x RM2.00 = RM101,250.00
Peserta 3

15 peserta x (15) x (15) x RM2.00 = RM6,750.00
Peserta 4

15 peserta x (15) x RM2.00 = RMM450.00
Peserta 5 (Anda bermula di sini)

15 peserta x RM2.00 = RM30.00

JUMLAH KESELURURAN = RM1,627,230. 00

JANGAN CUBA MENIPU, Tuhan melihat apa yg anda lakukan. Hasil yang anda dapat juga dikhuatiri HARAM kerana menipu. Pastikan anda mengirimkan RM2.00 kepada peserta setelah menyertai program ini. Oleh itu, bersabarlah kerana giliran anda akan tiba juga.
Anda perlu ingat, bukan semua org berfikiran positif seperti kita. Andainya tidak ramai yang menyertai program ini, tentu jumlah wang anda terima sedikit sahaja kan? Oleh itu anda dinasihatkan supaya mengepos sebanyak mungkin artikel ini ke internet.

Walaupun 50% sahaja yang menyertainya, anda masih boleh memperolehi sumbangan sebanyak RM406,808. Saya yakin risalah yang anda kirim itu akan mendapat jawapan (wang) seperti apa yg telah saya alami.
Sila ikuti arahan yang telah ditetapkan dan imbuhan lebih RM1,627,230 boleh menjadi milik anda dalam tempoh 40 - 60 hari sahaja. Program ini masih kekal bertahan sehingga hari ini atas dasar kejujuran semua pihak.


Anda sekarang akan menjadi salah seorang pemilik perniagaan. Di dalam perniagaan ini anda tidak menjual barang-barang yang dapat dilihat tetapi sebaliknya anda menjual perkhidmatan.
Perkhidmatan ini terjamin selamat dan dibenarkan!! Simpan salinan langkah-langkah ini dan bila-bila masa anda memerlukan duit, anda boleh mencubanya lagi dan lagi dan lagi.
MACAM MANA?? ANDA RASA TERKESAN DI HATI ANDA??

SILA INGAT bahawa program ini masih terus bertahan kerana KEJUJURAN semua peserta yang telah mengikuti langkah-langkah yang telah digariskan dengan sempurna.

Cuba anda bayangkan, JIKA ANDA JUJUR, program ini akan berterusan dan duit yang diterima oleh orang-orang lain akan sampai juga ke tangan anda.

HANTARKANNYA SEKARANG!!!
Masukkan nama anda dalam senarai dan anda telah mula berniaga.... .!!

SENARAI NAMA PESERTA

(SUMBANGKAN RM2.00 KEPADA PESERTA 1 – (OUT) HINGGA 5 - (IN)

PESERTA 1 - NOOR SAFINAS BT YON - BANK ISLAM 12243020063362
(***Anjakkan nama & Nombor Akaun Peserta 2 ke sini)


PESERTA 2 - MUHD NASIM BIN MOHD RAIME - MAYBANK 153039031108
(***Anjakkan nama & Nombor Akaun Peserta 3 ke sini)


PESERTA 3 - NORIAH MOHD NOOR - BSN 0311129870553096
(Anjakan Nama&Nombor Akaun Peserta 4 ke sini)


PESERTA 4 - SUHAIMI BIN SULAIMAN - MAYBANK 164016998579
(Anjakan Nama & Nombor Akaun Peserta 5 ke sini)


PESERTA 5 – HAFIZAH BT MOHAMED NAZARI - MAYBANK 155050271897
(*** Tuliskan Nama & Nombor Akaun anda di sini sebagai Peserta 5 - baru)


LAKUKAN DENGAN PENUH IKHLAS! DERMA DAN SUMBANGLAH KEPADA PESERTA TERSEBUT NESCAYA ANDA JUGA AKAN MENERIMA DERMA DAN SUMBANGAN SEUMPAMANYA.

JADI JUTAWAN?

Tak perlu percaya...cuma buat semua langkah yang diajarkan...kalau program tidak berjalan dengan lancar... at least, kerugian cumalah RM10.00...yang boleh kita habiskan tanpa kita sedari.

Sekiranya program berjalan dengan agak lancar...bayangkanlah ganjarannya...

Kalau ada rezeki anda menerusi program ini...anda jadi Jutawan 40 – 60 hari dari sekarang...

BAGAIMANA UNTUK MENDAPAT PENYERTAAN?

Saya percaya setiap daripada anda memiliki sekurang-kurangnya 100 alamat email. Maka emailkanlah kepada mereka. Ingat…..Anda hanya perlukan 15 penyertaan sahaja untuk jadi Jutawaan. Semua orang lakukan kerja yang sama. Usaha yang sama. Maka tidak mustahil untuk jadi Jutawan dengan bermodalkan hanya RM10.00 sahaja.

Sekiranya dalam masa 2 bulan 50000 orang menghantar anda RM2.00, anda akan memperolehi RM100,000!!! Banyak tu!!!!

Selamat Mencuba Dan Semoga Berjaya!

Awie Gagal Ketepikan Bantahan Isteri, Diarah Bayar RM900

Posted: 18 Sep 2014 03:26 AM PDT


Rozana (kanan) bersama peguamnya Majdah Muda gembira apabila mahkamah menerima permohonannya untuk mengenepikan hak jagaan anak sementara anaknya yang dibuat oleh Awie.
KUALA LUMPUR: Mahkamah Tinggi Syariah di sini pada Khamis menolak bantahan yang dikemukakan penyanyi rock terkenal, Awie berhubung permohonan isterinya Rozana Misbun, 36, bagi mengenepikan perintah hak jagaan anak secara sebelah pihak yang diperoleh penyanyi itu, dua bulan lalu.

Mahkamah turut mengarahkan Awie atau nama sebenarnya Ahmad Azhar Othman, 46, membayar kos sebanyak RM900 kepada Rozana.

Keputusan tersebut dibaca oleh Timbalan Pendaftar Mahkamah Tinggi Syariah, Mohammad Fatah di dalam bilik pendaftar.

Sementara itu, Mahkamah turut menetapkan 31 Oktober ini bagi pihak Awie untuk memfailkan afidavit jawapan bagi permohonan Rozana untuk mengenepikan perintah hak jagaan sementara yang diperoleh penyanyi itu pada 22 Julai lalu.
Awie (kanan) dan peguamnya Mohd Zaidi Mohd Zain gagal mengenepikan permohonan Rozana.

Dalam pada itu, peguam mewakili Rozana iaitu Majdah Muda berkata pihaknya akan mendengar afidavit jawapan daripada Awie tentang beberapa perkara yang telah dikemukakan dalam bantahan awal lalu.

"Akhirnya kita akan dengar versi daripada pihak Awie dalam apa-apa yang kita dakwa sebelum ini seperti sijil nikah, alamat salah dan beberapa isu berbangkit.

"Insya-Allah dijangka dalam pertengahan November kita dapat satu keputusan penuh tentang kes ini," ujarnya.

Sementara itu, Rozana yang ditemui menzahirkan rasa syukur dengan keputusan pada Khamis dan tidak sabar untuk bertemu anak-anaknya yang terpisah sejak Julai lalu.

"Alhamdulillah saya bersyukur dengan keputusan ini dan saya harap dapat jumpa anak saya secepat mungkin," ujarnya.

Rozana hadir ditemani kakaknya, pelakon Haliza Misbun, manakala Awie hadir bersama peguamnya Datuk Mohd Zaidi Mohd Zain.

Terdahulu pada 21 Ogos lalu, Awie telah mengemukakan bantahan awal terhadap permohonan isterinya untuk mengetepikan perintah hak penjagaan (hadanah) sementara ke atas tiga anak mereka yang diperoleh artis itu, 21 Julai lalu.

Awie pada 22 Julai lalu berjaya mendapat hak penjagaan sementara ke atas tiga anak hasil perkahwinan mereka iaitu iaitu Putra Ahmad Merrah, 7, Putra Ahmad Rezzki, 6, dan Puteri Qasseh Antasha, 4.

Awie turut mempunyai dua lagi anak hasil perkahwinan terdahulunya dengan Arni iaitu Puteri Aleeya Antasha, 14, dan Puteri Aleefa Antasha, 12.

Terdahulu dalam kejadian lain Awie telah dihadapkan ke Mahkamah Majistret Ampang pada 3 Julai lalu atas tuduhan sengaja mendatangkan kecederaan terhadap isterinya di kediaman mereka di Ukay Bistari, Ukay Perdana, Hulu Kelang pada 2 Jun 2013.

Awie bagaimanapun mengaku tidak bersalah atas pertuduhan tersebut yang dibacakan mengikut Seksyen 325 Kanun Keseksaan.

Konsert Artis Tajaan Syarikat Judi, Haram - Mufti Kelantan

Posted: 18 Sep 2014 03:25 AM PDT


Datuk Mohamad Shukri Mohamad
PETALING JAYA: Mana-mana acara kesenian yang ditaja oleh syarikat perjudian ataupun arak adalah aktiviti yang haram dan ditegah oleh agama Islam.

Mufti Kelantan, Datuk Mohamad Shukri Mohamad berkata, setiap individu beragama Islam itu seharusnya sedar bahawa bekerja di bawah sumber yang tidah sah dalam Islam sudah dikira salah dan dilarang.

"Konsepnya mudah sahaja. Dalam Islam, sekiranya gaji kita dibayar daripada hasil judi atau perkara-perkara haram yang lain, ia sudah dikira haram di sisi agama Islam melainkan orang itu tidak tahu daripada mana hasil pendapatan itu diterima.

"Walaupun seseorang itu ataupun artis berniat baik mahu mengadakan konsert buat peminat-peminat, tetapi caranya tidak betul (jika sumber yang diterima dariapda hasil yang haram.)

"Sebagai contoh, seseorang itu menganjurkan tarian bogel, dengan niat mahu mengumpul dana untuk membina masjid. Niat dah betul, tetapi caranya salah," katanya yang dihubungi mStar Online di sini pada petang Rabu.

Mohamad Shukri diminta mengulas mengenai laporan sebuah akhbar pada Rabu yang melaporkan konsert seorang artis pada hujung minggu lalu mendapat tajaan sebuah syarikat perjudian.

Dalam pada itu, Shukri turut menegaskan kepada semua penyanyi tempatan supaya berhati-hati apabila mendapatkan penaja untuk apa-apa acara sekalipun kerana jika ia daripada sumber yang salah, pendapatan yang diterima itu haram.|

Sekiranya seeorang penyanyi itu mendapat tajaan daripada syarikat-syarikat perjudian atau minuman keras, mereka boleh menolak dengan cara yang baik.

"Apa-apa perkara yang dilakukan pun, sebagai umat Islam, kita ambil yang asas, adakah benda yang ingin dilakukan itu dibolehkan dalam Islam atau tidak?

"Dan seboleh-bolehnya, ambil pendekatan yang dibenarkan Islam sahaja. Jaga imej dan maruah agama. Kita yang mewakili Islam jangan sampai menghina Islam itu sendiri," tegasnya.

AC Mizal Tumpang Populariti Luna Maya

Posted: 18 Sep 2014 03:24 AM PDT


AC Mizal (kiri) dan Luna Maya. 
PETALING JAYA: Penyanyi Datuk AC Mizal mengakui terpaksa menggunakan populariti aktres Indonesia, Luna Maya sebagai pasangan duet menerusi single lagu terbaharunya iaitu Paranoid kerana ingin menarik perhatian masyarakat seberang.

AC atau nama sebenarnya Mizal Zaini, 42, berkata, sejak awal lagi dia bercita-cita untuk  menembusi pasaran Indonesia dengan berduet bersama penyanyi  negara itu dan membayangkan Luna sebagai artis pilihan.

"Tipu jika saya kata saya tidak menggunakan populariti Luna kerana mahu lagu ini tembus ke pasaran Indonesia.

"Dan apabila bekerjasama dengannya menerusi Maharaja Lawak Mega, saya  sebagai pengacaranya ketika itu melihat dia mempunyai karakter yang tersendiri ketika menjadi juri.

"Kemudian, apabila saya memberi dia dengar lagu tersebut, dia terus berminat untuk bekerjasama kerana ia berkonsep muzik dance," katanya mepada mStar Online.
AC ditemui pada majlis pelancaran single lagu Paranoid di G Tower, di sini pada Rabu.

Paranoid 
merupakan sebuah luahan kiasan tentang dilema yang sedang dihadapi manusia di dunia. Ia ciptaan Jeff (A To Z).

Ia tentang kerakusan manusia, keganasan yang tidak berkesudahan, perbezaan ideologi yang membawa kepada persengketaan, seterusnya mengakibatkan sikap paranoid timbul di dalam diri seseorang.

Lagu itu ciptaan Jeff (A To Z).

Pada majlis itu, AC turut mengumumkan dia kini bernaung di bawah syarikat rakaman  Sony Music dengan menandatangani kontrak untuk 12 keluaran single lagu.

Sementara itu, AC berkata, selepas pelbagai single lagu berduet dengan beberapa penyanyi, dia sudah berani tampil secara solo.

"Dulu saya tak berani nak tampil solo, kerana berdasarkan pemerhatian saya sebagai seorang ahli perniagaan, saya belum berkemampuan untuk berdiri sendiri apatah lagi dengan industri seni kita yang perlahan.

"Tetapi saya mula yakin untuk tampil secara solo selepas kejayaan lagu-lagu single sebelum ini seperti Al Haq yang menampilkan Mawi dan Apa Kono Eh Jang (bersama Fida Ibrahim).

" Selepas Paranoid, saya mahu tampil solo dan tunjukkan yang saya bukan sekadar boleh rap, tetapi mampu juga untuk menyanyi sambil menari," ujarnya.

Awal Ashaari Tuntut Produksi 'The Band' Jelaskan Bayaran

Posted: 18 Sep 2014 03:23 AM PDT


Awal Ashaari berharap produksi yang menerbitkan program The Band dapat menjelaskan bayarannya segera.
PETALING JAYA: Pengacara Awal Ashaari meluahkan rasa kesal apabila sebuah syarikat produksi yang menerbitkan program realiti The Band (siaran Astro) masih lagi belum menjelaskan baki bayaran tugasnya.

Awal, 33, berkata dia pelik kerana kesemua selebriti yang terlibat dengan program itu sudah menerima bayaran masing-masing, sebaliknya dia sebagai pengacara masih belum menerima sebarang wang selepas program itu tamat pada awal Jun lalu.

"Program itu sudah pun selesai tiga bulan lalu dan sehingga kini saya masih belum menerima baki bayaran sebanyak 80 peratus. Bukannya sedikit.

"Yang peliknya, apabila saya tanya artis-artis lain yang terlibat, mereka semua sudah menerima bayaran masing-masing.

"Dan kemudian bertanya pihak produksi pula, mereka kata, Astro belum membayar mereka lagi, sedangkan pihak Astro sudah menjelaskan wang mereka kesemuanya," kata Awal.

Tambah Awal, dia berharap produksi berkenaan mengambil perkara itu lebih serius memandangkan sudah beberapa kali pihak tersebut memberi pelbagai alasan apabila ditanya soal penjelasan bayarannya.

Kata suami kepada aktres Scha Al-Yahya, dia juga berharap agar perkara ini dapat diselesaikan secara baik memandangkan tiada masalah yang berlaku antara mereka sepanjang bekerjasama dalam program tersebut.

"Rasanya saya sudah menjalankan tanggungjawab mengendalikan program ini dengan sebaik-baiknya dan antara saya dan produksi, kami tiada masalah.

"Takkan saya perlu meminta 'sedekah' untuk dapatkan duit sendiri? Lagipun apabila saya menandatangani sesebuah kontrak, saya sudah merancang untuk menggunakan wang tersebut untuk tujuan tertentu.

"Tetapi apabila ia tersangkut, perancangan saya untuk menjelaskan beberapa perkara peribadi juga tertangguh," ujarnya.

The Band yang mula bersiaran pada akhir Mac lalu merupakan program pencarian bakat berkumpulan lelaki dan wanita yang memberi penekanan kepada aspek seperti kebolehan vokal, gaya tari, keterampilan, penampilan imej dan juga aura sebagai seorang penghibur.

Antara selebriti yang terlibat sebagai tenaga pengajar ialah Damian Mikhail, Alam Wakaka dan Wahyu Rahman. Manakala Datuk Aznil Nawawi, Yusry Abdul Halim dan Syafinaz Selamat sebagai juri program itu.

Shae Tidak Terkenal Di Negara Sendiri

Posted: 18 Sep 2014 03:21 AM PDT


Shae
PETALING JAYA: Penyanyi yang popular menerusi lagu Sayang iaitu Shae tidak berasa malu untuk mengakui popularitinya di Indonesia tidak sehebat seperti mana di negara ini.

Shae atau nama sebenarnya Sheryl Gething, 20, berkata, dia juga tidak tertekan dengan hal itu kerana menganggap rezeki masih belum berpihak kepadanya.

"Nama saya masih belum kuat di negara saya sendiri tetapi ia tidak membuatkan saya tertekan.

"Saya sendiri tidak tahu mengapa… tetapi itu bukan kerja saya untuk menentukan tentang perkara itu kerana itu semua kerja tuhan," katanya kepada mStar Online ketika ditemui di pejabat Warner Music Malaysia di Mutiara Damansara di sini pada Selasa.

Shae hadir ke Malaysia bagi menerima penghargaan atas penjualan single Sayang yang terjual melebihi 1 juta unit secara digital.

Dalam pada itu, Shae bagaimanapun berkata, peminat di Indonesia semakin menyedari kehadirannya apabila lagunya itu semakin rancak dimainkan di radio.

Jelas Shae, sebagai penyanyi baharu dia perlu berusaha gigih untuk memastikan muziknya dapat diterima terutamanya di Indonesia.
mStar Default Image
Shae (kanan) menerima penghargaan daripada Pengarah Urusan Warner Music, Darren Choy atas kejayaan singlenya menerusi digital yang terjual melebihi 1 juta. 


"Belum popular bukan bererti ia penghujung kepada karier saya kerana itu tanda saya perlu lebih berusaha pada masa hadapan.

"Muzik dan nyanyian adalah cinta saya sejak kecil dan saya akan teruskan supaya dapat buat orang lain gembira dengan nyanyian saya," katanya.

Sementara itu, mengulas mengenai kejayaan Sayang terjual melebihi 1 juta unit di Malaysia, Shae berkata, dia berasa terharu dengan penerimaan peminat di negara ini terhadapnya.

Tambahnya, kejayaan itu adalah luar biasa untuk pendatang baharu sepertinya dan amat menghargai sokongan peminat.

"Apabila saya dapat tahu lagu itu popular di Malaysia saya sudah cukup gembira apatah lagi diberitahu ia terjual lebih 1 juta. Ia luar biasa," jelasnya.

Dalam perkembangan lain, Shae berkata, dia bakal mengumumkan satu kejutan istimewa buat peminatnya di Malaysia pada November depan.

"Ia sesuatu yang cukup istimewa dan peminat pasti akan teruja," katanya.

Sharnaaz Ahmad Mengaku Dekati Pelakon Baharu

Posted: 18 Sep 2014 03:20 AM PDT


Sharnaaz Ahmad
PETALING JAYA: Pelakon Sharnaaz Ahmad mengakui model dan aktres iaitu Anis Al-Idrus merupakan wanita yang paling rapat dengannya ketika ini.

Sharnaaz atau nama sebenarnya Sharnaaz Basir Ahmad, 29, bagaimanapun enggan mengulas lanjut mengenai status perhubungan itu, namun menjelaskan mereka mula berkawan sejak beberapa bulan lalu.

"Sekarang ini saya tidak mahu berkongsi hal peribadi secara berlebih-lebihan. Saya enggan mengaku atau menafikan tentang perhubungan ini.

"Apa yang boleh saya kata, kami sudah berkawan sejak dua tahun lalu. Cuma sekarang ini hubungan itu lebih akrab," katanya yang dihubungi mStar Online pada Selasa.

Terdahulu, sebuah akhbar harian menerusi ruangan pojok melaporkan Sharnaaz dan Anis atau nama sebenarnya Sharifah Anis Syed Zainal Al-Idrus, 26, menjalinkan hubungan cinta selepas mereka sama-sama berniaga di Medan Mara Jalan Tunku Abdul Rahman (TAR) sepanjang Ramadan lalu.

Bagaimanapun pasangan itu hanya mendiamkan diri apabila ditanya mengenai status hubungan mereka. Malah mereka enggan mengulas langsung berkaitan perkara itu.

Anis sebelum ini pernah membintangi beberapa drama seperti Gemersik Kalbu, Walid Walid, Tangisan Bulan Madu 2 dan Cuak.
Anis Al-Idrus. Foto UTUSAN

Sementara itu, Sharnaaz berkata, dia terpikat dengan Anis apabila melihat sikap wanita itu yang lemah lembut, mudah memahami dan pandai memikat hati keluarganya.

"Bayangkan, saya belum kenalkan dia kepada keluarga saya, tetapi dia sudah kenal dengan mereka apabila 'berkomplot' membuat kejutan pada hari lahir saya pada 30 Ogos lalu.

"Dan keluarga saya juga sangat menyenanginya. Senang cakap dia mudah didekati dan menghormati orang di sekelilinganya," ujar Sharnaaz.

Dalam pada itu, ditanya adakah Sharnaaz mempunyai perancangan untuk melamar wanita itu, dia belum merancangnya lagi. Namun, Sharnaaz memberitahu, dia ingin melihat Anis lebih aktif di bidang lakonan memandangkan dia mempunyai bakat yang besar.
"Kalau boleh biarlah kami sibuk dengan kerjaya masing-masing. Saya pun mahu lihat dia lebih aktif dalam lakonan kerana dia boleh pergi jauh. Sayang kalau tidak gunakan bakat itu sebaik-baiknya.

Dalam perkembangan lain, Sharnaaz kini sibuk dengan penggambaran drama Setitis Kasih Darmia bersama aktres Nelydia Senrose untuk siaran TV9 (slot Ratu) dan akan terlibat dengan penggambaran drama Suamiku Encik Sotong  bawah produksi Global Station.

Farish Aziz Terfikir Mahu Menetap Di Kuala Lumpur

Posted: 18 Sep 2014 03:19 AM PDT


Farish memberitahu hampir setiap minggu dia akan datang ke Kuala Lumpur untuk penggambaran drama atau pun program hiburan.
PETALING JAYA: Penyampai radio Suria FM Sabah iaitu Farish Aziz pernah terfikir untuk kembali menetap di Kuala Lumpur selepas mengambil keputusan tinggal di Kota Kinabalu, Sabah sejak beberapa tahun lalu.

Farish, 30, berkata, selain penat berulang-alik dari Kota Kinabalu ke Kuala Lumpur hampir setiap minggu, perasaan itu turut timbul kerana dia banyak menerima tawaran lakonan dan pengacaraan yang kebanyakannya memerlukan dia berada di ibu negara.

"Saya pernah terfikir untuk kembali menetap di Kuala Lumpur dan kadang-kadang ia menjadi seperti satu godaan kerana tawaran yang saya terima cukup banyak.

"Akan tetapi saya lebih selesa berulang-alik biarpun penat kerana ini adalah satu bentuk pengorbanan yang saya lakukan untuk isteri dan anak," katanya kepada mStar Online.

Dalam pada itu, Farish berkata, biarpun penat namun dia tidak pernah merungut kerana itu adalah pilihannya dan bersyukur dengan rezeki yang diberikan Allah.

Jelas Farish, jadualnya yang fleksibel juga memudahkan dia merancang aktiviti tanpa menggangu masa bersama keluarga.

Isteri saya mempunyai jadual kerja yang tetap dan saya pula fleksibel jadi saya tidak boleh mementingkan diri dan perlu berkorban untuk keluarga saya.

"Paling penting jadual perlu disusun dengan teratur dan teliti supaya tidak menimbulkan masalah di kemudian hari," jelasnya.

"Tambah Farish lagi, dia juga beruntung kerana mendapat seorang isteri yang cukup memahami dan sentiasa menyokong kerjayanya sebagai anak seni.

"Saya juga bersuyukur kerana pihak produksi di Kuala Lumpur tidak pernah lupakan saya dan tetap menawarkan projek biarpun tahu saya tinggal di Sabah. Isteri pula cukup memahami dan sentiasa menyokong," katanya.

Sementara itu, Farish berkata, dia mahu menetap di Kota Kinabalu kerana mempunyai misi untuk membangunkan industri hiburan di negeri bawah bayu itu yang dilihat berpotensi untuk maju.

Katanya, sebagai permulaan dia juga sedang berjinak-jinak dalam menerbitkan beberapa program secara kecil-kecilan mengenai Sabah dan sedang mengintai peluang lain untuk beberapa projek akan datang.

"Alhamdulillah dengan pengalaman selama beberapa tahun di Kuala Lumpur saya kutip dan ingin memberi kembali kepada negeri saya yang saya lihat mempunyai potensi besar untuk memajukan industri hiburan.

"Sebab itu saya mahu terus berada di Sabah kerana banyak perkara yang ingin saya lakukan di sini pada masa hadapan," ujarnya.

Dalam perkembangan lain, Farish berkata, selain sibuk mengendalikan segmen Ceria Pagi Sabah, dia kini sedang menjalani rakaman program Tu Dia sebanyak 200 episod untuk siaran HyppTV bersama Zoey Rahman dan Aliff Satar.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 ulasan:

Catat Ulasan

Categories